Berlin, zorii din Alexanderplatz – Faio Geda & Marco Magnone. Păreri despre Carte

zorii-din-Alexanderplatz

În primul volum al seriei Berlin, am făcut cunoștință cu câteva grupuri de copii care au rămas singuri într-o lume a adulților, aceștia fiind nimiciți de un virus puternic. Când s-au văzut singuri, copiii s-au împărțiț în grupuri și au început să cucerească Germania. Bineînțeles, fiecare conducător al grupului își dorea să ocupe mai mult, așa luau naștere conflictele.

Primul volum s-a terminat cu întoarcerea lui Theo în grupul său și cu moartea lui Sven. Al doilea volum? Haideți să vedem ce anume ne pregătește.

În volumul al doilea, Berlin, zorii din Alexanderplatz, eroii noștri descoperă că, pe lângă celelalte grupuri, ei toți au un dușman comun împreună care atacă fiecare copil ce umblă pe străzile Germaniei.

Au început să aibă dubii în ceea ce privește existența monstrului doar în momentul în care acesta le atacase animalele menite să producă hrana celor din Gropiusstadt. Acel monstru umbla liber pe străzi, iar după ce ataca, se făcea practic invizibil.

Jakob, frații Buchner și Bernd hotărâră să plece în capturarea monstrului pentru a se feri pe viitor de primejdii. După ce l-au vânat cam în toată Germania, hotărăsc să caute la metrou, dar acolo cei 4 prietenii decid să se despartă pentru a căuta în mai multe locuri.

Ghinionul face ca, Buchner unu să fie cel care intră singur la stația de metrou, deoarece acolo dă cu ochii de monstru. Înainte să apuce să țipe și ca prietenii lui să-i sară în ajutor, Buchner unu este ucis iar monstrul este dispărut.

Buchner doi, fratele său geamăn, promite că va captura fiara și că o va ucide. Este hotărât să plece în căutarea ei însă Jakob este de părere că, un plan bun, le-ar fi de mai mare ajutor.

În acest timp, în ținutul fetelor din Havel, Britta și Christa au văzut cea mai mare panteră care putea să locuiască în Germania; și pantera aceea părea să le urmărească.

Speriate și debusolate se hotărăsc să ceară ajutorul copiilor din grupul Gropiusstadt. Așa află că pantera și monstrul care atacă nepăsător pe străzile Germaniei este una și aceeași ființă. Așa că, împreună hotărăsc să plece la vânătoare: nu cu mâna goală căci fetele din Havel au adus cu ele două genți pline cu armament.

Cum ei nu mai folosiseră arme niciodată, a urmat o perioadă de antrenament. Însă vestea acelor arme a ajuns și la urechile celor din Tegel, care, înfricoșați la gândul că acel monstru i-ar putea ataca, hotărăsc să fure armelor grupelor adverse. Prin urmare Timo, Claudia și Karl încearcă să se apropie de grupul lui Jakob. Pentru a nu da de bănuit, cei trei se alătură grupului și pornesc în vânătoarea panterei.

Găsirea acestui animal se dovedește a fi mai dificilă decât credeau ei la început și astfel că, în lunga lor plimbare ajung în turnul Alexanderplatz, un turn pe care, îl admira fiecare, copil fiind. Aici lasă garda jos căci peisajele le iau ochii, însă, în timp ce admirau priveliștea, zăresc pantera. ESte însă prea târziu căci, era flămândă așa că atacase: îl omorâse pe Karl.

Îndurerați, copiii decid să îi întindă o cursă acelui monstru care le-a furat deja doi prieteni. Timo se dovedise cel mai potrivit pentru a fi momeala, așa că, stătea cuminte în piața Alexanderplatz, în timp ce o aștepta. Ceilalți prieteni stateau în biserica la pândă. Nu trecu mult timp și pantera atacă. Timo fugi cât îl ținu picioarele pentru a intra în biserică iar pantera a intrat după ei…

Ce s-a întâmplat oare? Au reușit copiii să înfrunte monstrul? Alianța dintre ei a rezistat? Va fi oare pace într-o Germanie condusă de copii? Asta trebuie să aflați voi citind cartea!

Mie mi-a plăcut mult! Aștept cu drag și celelalte volume.

Este o serie despre prietenie, despre sacrificiu, despre dorința de trăi și de a învinge moartea. E o lecție pentru adulți și copii deopotrivă!

O recomand cu drag. Spor la citit!

„ Se gândi că oamenii, când sunt în pericol, devin egoiști. Și că egoismul este ca lemnele pentru foc. Și că, focul, în cele din urmă, arde totul. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation