O să am grijă de mine până când te vei decide tu să o faci

grijă-de-mine

E trecut de miezul nopții și stau la birou cu laptopul în fața. Îți scriu. Scrumiera, ceva mai la dreapta, se plânge că-i mai încărcată de chiștocuri decât un pom fructifer într-un an roditor. În partea stângă stă o sticlă de JB, pe jumătate golită. În inimă stai tu, sau cel puțin așa era când am verificat ultima dată.

Mă gândesc la cât de confuze-s lucrurile între noi. Deși te vreau, nu am puterea să lupt ca să te schimb. Sunt atât de obosită încât nici indicații nu-mi mai vine să-ți trasez. Tu știi bine că mie-mi plac cuvintele pe hârtie, dar în dragoste iubesc doar tăcerile. Nu-s gânduri de femeie orgolioasă care vrea ca bărbatul ei să se pună în cap ca să-și demonstreze iubirea. Nu vrea să lupți ca să mă aduci înapoi. Nu am nevoie să mă recucerești. Mă ai deja.

Nu te teme că te-aș putea scoate din suflet în câteva luni. Nu am să o fac. Nu îți poate lua nimeni locul acolo. Nu vreau, totuși, să-ți promit că nu voi atinge alte buze. Nu pentru că mi-e teamă că aș face-o, ci pentru că urmarea firească ar fi să te pun și pe tine să promiți același lucru. Nu sunt chiar atât de egoistă. Nu vreau să-mi rămâi fidel pentru că ți-o impui. Așa că ești liber să mă scoți din cap așa cum vrei tu: cu petreceri și femei mai frumoase. Eu o să rămân în casă toată serile astea pentru că n-am atâta putere încât să mă prefac fericită prin cluburile din Centrul Vechi.

Explicarea relației pe care o avem

Aș vrea să-mi pot explica relația pe care o avem. E prea mult spus relație, poate. Hai să-i zicem că-i o „promisiune”. Între două inimi. Chiar dacă totul e confuz, vreau să știi că inima mea îți aparține.

Nu am de gând să-ți spun că te iubesc de fiecare dată când vorbim. Sunt încă dezamăgită de tine. Vreau, în schimb, să-ți promit ceva: nu voi lăsa niciun bărbat să-mi atingă trupul atâta timp cât tu îmi locuiești în suflet. N-aș suporta să mă atingă din greșeală în locurile în care mă sărutai tu în nopțile noastre albe.

Vreau să-mi promiți și tu ceva: spune-mi de fiecare dată când ai ceva pe suflet. Fă-mă cea mai bună prietenă a ta. Chiar dacă-i vorba de o altă femeie. Spune-mi că o iubești și că te face să suferi. Spune-mi că mă urăști că n-am mai suportat să rămân lângă tine.

Nu-mi spune în schimb că m-am înșelat. Nu m-ai iubit așa cum ar fi trebuit să o faci. Ai păstrat mereu o parte ascunsă, doar pentru tine. Sau poate pentru o altă femeie, nu știu. Nu te-ai dăruit de-a-ntregul. Când o să fii pregătit să faci asta, bate-mi la ușă și cere-mi sufletul înapoi. Eu o să am grijă de mine până când te vei decide tu să o faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation