Aventuri in lumea jucariilor – Edith King Hall: Recenzia Cărții

Aventuri-în-lumea-jucăriilor

„ Aventuri în lumea jucăriilor ” este o culegere cu povestioare în care rolul principal este jucat de către jucăriile unui magazin. Poveștile, deși par menite pentru copii, pot fi adevărate lecții și pentru adulți.

Molly se afla în vizită la mătușa ei de ceva timp iar împreună cu verișoara ei, obișnuia să petreacă majoritatea timpului liber în magazinul cu jucării pe care îl avea mătușa. Practic tot acel univers se afla la dispoziția fetiței, despre care se spunea că are o imaginație bogată.

Cu câteva zile înainte de a pleca acasă, fetița mai dă o raită prin magazin și observă că păpușa ei preferată și-a schimbat locul. Punând mai mult o întrebare retorică, Molly se trezește că primește răspuns de la micuța ei prietenă.

Fie că este vorba de magie sau nu, păpușa îi spune fetiței că fiecare jucărie este vie atunci când nu sunt oamenii în preajmă. Curioasă din fire, Molly îi cere păpușii să îi spună câteva o poveste timp de 12 zile, atât urma ea să mai stea la magazinul de jucării al mătușii sale.

După ce se învoiește de la Moș Crăciun, tatăl tuturor jucăriilor, păpușa îi dă întâlnire fetiței în fiecare seară după ora închiderii, pentru a-i spune poveștile. Așa începe aventura…

Păpușa îi spune copilei, povești despre broasca și iepurele, despre micuța balerină și chiar și despre ofițerul care dădea tot timpul ordine în magazin.  Sunt povești frumoase iar Molly era atentă pentru ca la sfârșit să învețe lecția cuvenită.

Este o carte frumoasă, captivantă din care copiii pot învăța ușor despre egoism, dreptate și prietenie. Chiar dacă nu sunteți copii, vă invit să o citiți căci ascunde povețe de care și cei mari ar trebui să țină cont. Autoarea Edith King Hall a făcut o treabă minunată.

O recomand cu drag! Spor la lectură!

„ Poți fi sigur că ai să ajungi oriunde-ți dorești, dacă nu te lași până nu ajungi acolo. Așa că nu are nici o importanță dacă o apuci mai întâi la dreapta apoi la stânga sau invers.”

Mulțumesc mult Libris, librărie online, pentru ocazia de a citi această carte. Puteți comanda și voi cartea de AICI cu reducere și transport GRATUIT. De asemenea, pe site-ul lor găsiți multe alte cărți de belestristică, care, cu siguranță vă fac cu ochiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation