Jurnal de Cititoare: Plopii din Berlin de Anne B. Ragde

Plopii-din-Berlin-de-Anne-B

Plopii din Berlin de Anne B. Ragde este un roman apărut la Editura Univers, în anul 2015. Romanul este prima parte dintr-o triologie care se află în curs de publicare la editură.

La început, lucrurile pot părea confuze și-ți dau impresia că lipsește o verigă importantă. Mi s-a părut că intri puțin cam greu în acțiune și, dacă nu ești genul de cititor perseverent, e posibil să renunți înainte să-i prinzi gustul. De altfel, romanul te prinde și… nu te mai lasă.

Un roman numai bun de citit în preajma Crăciunului, căci acesta este și timpul desfășurării acțiunii din carte. Patru perspective diferite asupra aceluiași eveniment – spitalizarea unei bătrâne: un antreprenor de pompe funebre, un porcar, o asistentă a unui medic veterinar care ține conferințe despre dresura de câini, și un bărbat gay.

Care poate fi legătura dintre aceste patru personaje? Prefer să vă las să aflați singuri.

Mi-au plăcut: personajele extrem de reale și descrierile deloc pretențioase. Deși nu este un roman cu mari răsturnări de situație (exceptând finalul), nu este în totalitate previzibil și nicidecum plictisitor.

Nu mi-a plăcut: faptul că acțiunea începe greu și că primele capitole sunt ușor confuze.

Recomand: pasionaților de cronici de familie și celor care vor un roman ușor, de citit între două lecturi grele.

Am primit cartea de la Editura Univers, care are tare multe titluri faine în ofertă. Romanul despre care v-am povestit îl puteți comanda de la ei de pe site, cât și din marile librării online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation