Copiii lampii fermecate, Vol. 3 – Regle din Katmandu – P.B. Kerr

Copiii-lampii-fermecate

Din păcate nu am citit primele două volume ale acestei cărți dar cu siguranță voi vrea să le citesc pentru că mi se pare o care fascinantă pentru copii. O carte, care te prinde și nu-ți mai dă drumul până când nu o parcurgi în totalitate.

„ Cobra, Regele din Katmandu ” este volumul 3 al seriei de mare succes „ Copiii lămpii fermecate ” și ne aduce în prim plan aventura lui John și Philippa Gaunt, doi copii djini, în Marea Indie.

După ce prietenul lor, Buck, dispare; cei doi gemeni decid să-și facă două clone care să-i înlocuiască cât timp sunt plecați în marea lor aventură. Nu aveau de unde să știe că mica lor escapadă nu era doar o simplă călătorie la unchiul lor în Londra și că Buck fusese martorul unor crime îngrozitoare.

Când l-au găsit pe insula mătușii lui, Buck deținea un obiect foarte valoros furat din cel mai mare muzeu al lumii; era un desen care ascundea o comoară nebănuită și care avea să-i ducă spre mari pericole.

Însă și acasă, mama lor, ținea ascuns un secret înfiorotor față de ei: trebuia să-i părăsească pentru a deveni Marele Djin Albastru în câteva zile, atunci când bunica lor se va stinge din viață.

Nu s-au gândit nici o clipă cei doi copii dacă la întoarcere își vor mai găsi sau nu mama acasă așa că împreună cu Buck și majordomul Groanin au plecat să descopere secretul Cobrei Regale.

Ceea ce vor afla de-a lungul călătoriei lor despre puterea djinilor și despre prietenia ce-i leagă pe cei patru îi va ajuta să treacă cu bine peste toate piedicile care le vor ieși în cale.

Experiența se dovedește a fi însă un nou mod de-ași trăi viața deoarece atât John și Philippa află măiestria puterilor lor cât și Buck află un secret care îl va schimba pentru totdeauna.

„ Cobra, Regele din Katmandu ” este o minunată carte pentru copii cu menirea de a introduce cititorul într-o lume fantastică, plină de pericol și primejdii. Cartea aduce în prim plan o temă bine-cunoscută abordă într-o manieră nouă și captivantă. Este ideală atât pentru copii cât și pentru adulți pentru că vă face să retrăiți din nou o lume a magiei adevărate.

„ Câteodată, trebuie să lăsăm lucrurile așa cum sunt. Trebuie să ne dăm seama că un fapt rămâne un fapt, deoarece dorința noastră nu-l poate schimba.”

* Mulțumesc mult Editura Leda și Grupul Editorial Corint Junior pentru că mi-au oferit șansa să citesc această minunată carte. Puteți comanda cartea de AICI.  De asemenea pe site-ul lor găsiți multe ale cărți din domenii diferite pentru toate gusturile și vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation