Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief 

Percy-Jackson-&-the-Olympians

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief     este o aventura regizata de catre Chris Columbus. Filmul se bazeaza putin pe romanul “The Lightning Thief”, primul din serie, de catre Rick Riordan.

In acest film joaca starurile Logan Lerman in rolul lui Percy Jackson impreuna cu Brandon T. Jackson, Jake Abel, Alexandra Daddario, Rosario Dawson, Steve Coogan, Uma Thurman, Catherine Keener, Kevin McKidd. Filmul a fost lansat in cinematografe pe data de 12 Februarie 2010.

La ultimul etaj al cladirii Empire State, Zeus (Sean bean) ii spune fratelui sau Poseidon (Kevin McKidd) ca trasnetul sau a fost furat.

Acesta il invinuieste pe fiul lui Poseidon de furt, si in ciuda faptul ca Poseidon isi apara fiul, ii spune ca trasnetul trebuie returnat pana la solistitiul primaverii, la miezul noptii, in 14 zile altfel un razboi va incepe intre Olimpieni.

Percy Jackson (Logan Lerman) este un pusti de 17 ani, si este faimos pentru faptul ca poate ramane sub apa pentru foarte mult timp, desi nici el nu stie de ce. Fratele sau vitreg, Gabe Ugliano (Joe Pantoliano) este un om dizgratios care se poarte urat cu mama lui Percy.

Percy merge intr-o excursie iar cu aceasta ocazie vede o expoziei de arta greaca si romana, impreuna cu prietenul sau Grover Underwood (Brandon T. JAckson).

Plimbarea prin muzeu

In timp ce se plimba prin muzeu, Percy aude o voce in mintea sa, care ii spune ca totul se va schimba. In timpul excursiei, Percy este ademenit departe de multime de catre un Fury, deghizat intr-o profesoara de limba engleza, care apoi il ataca si il ia la intrebari in legatura cu trasnetul.

Incredibilul Percy, care nu are nici cea mai mica idee despre ce este vorba, este salvat de catre profesorul de latina, domnul Brunner (Pierce Brosnan).

Dupa aceasta intamplare Bruner ii da lui Percy un stilou, intruindu-l ca de fapt acesta este o arma foarte puternica si sa-l foloseasca numai in anumite circumstante. Acestia o anunta pe mama lui Percy despre pericol si cand Gabe o insulta pe aceasta din noi, Grover il lasa pe Gave inconstient, Bruner il ia pe Percy intr-o tabara de antrenament pentru semizei, numita Half-Blood.

Deşi Percy şi Grover, care este revelat a fi un satir, a face it la tabără, apărarea acestuia să interzică intrarea în Sally, care este capturat de Minotaur atacarea ei, şi ea se transformă în praf de aur înainte de Percy. Percy angajează într-o lupta cu Minotaurul, folosind pen-ul, care se transformă într-o sabie, omorând în cele din urmă creatura cu unul din coarnele sale după ce devine blocat în copac este agatat încercarea de a ajunge Percy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation