Green Zone – Un Film De Acțiune Scris de Brian Helgeland, Apărut în 2006. Recenzie

Green-Zone

Green Zone     este un film de acţiune – război, scris de Brian Helgeland şi regizat de Paul Greengrass. Filmu este inspirat din romanul din 2006 Imperial Life in the Emerald City scrisă Rajiv Chandrasekaran, care a făcut şi documentarea pentru Green Zone.

Generalul irakian Mohammed Al-Rawi, care se ascunde în Bagdad, se întâlneşte cu ajutoare lui să discute despre invazia Iarak-ului, în dimineaţa zile de 23 martie 2003. Acesta ia în calcul posibilitatea să aştepte debarcarea americanilor şi să discute cu ei o posibilă dezertare.

4 săptămâni mai târziu, ofiţerul Roy Miller (Matt Damon), şi echipa sa investeaghiază un depozit, unde se credea că există armament de distrugere în masă.

Spre surpinderea lor aceştia găsesc depozitul gol, iar la şedinţa de informare de după misune, Miller adduce în discutţie că agenutl de informaţii le+a dat datele eronate si din această cauză nu a găsit nici un armanet de distrugere în masă şi că echipa a lui a venit degeaba în acest război.

Oficialităţile neagă faptul că aceste informaţii ar fi putut fi false. După şedinţa de informare Miller se întâlneşte cu Martin Brown care este un ofţier CIA care îi spune că următoarea locaţie pe care trebuie să o verifice va fi şi ea goală din cauză că şi o echipă a Naţiunilor Unite a fost acolo.

În timp ce verifica încă o locaţie , Miller se apropie de un irakian care îşi spune “Freddie” , care ăi spune lui Miller că nişte oficialităţi irakiane se întâlnesc în apropierie. Miller încearcă să-I prindă pe aceştia şi Al-Rawide abia reuşeşte să scape, dar reuşesc să prindă pe unul dintre aghiotanţi generalului irakian. Înainte de a obţine informaţii, prizonierul este luat de servicile secrete.

Deznodamantul filmului Green Zone

Din acest moment Miller intră la bănuială că ar fi câteva persoane implicate pentru a preveni găsirea de armanet şi de portejare a unor persoane irakiene. Dacă vreţi să vedeţi care este adevărul din spatele acestei intrigi trebui să vedeţi filmul Green Zone, un film plin de acţiune şi de acţiuni de spinoaj şi contra spionaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation