300 – Un Film Despre Războiul Spartan

300

300 Filmul   : In batalia de la Termopile din anul 480 inainte de Hristos, orasele grecesti si-au adunat fortele pentru a se lupta cu armata persana. Depasiti numeric, grecii si-au infruntat inamicul si chiar au reusit sa le tina piept.

Regele Persei Xerxes a condus o armata de peste 100000 de oameni inspre Grecia si a fost confruntat de doar 300 de spartani, 700 thespiani ai alti soldati.

Xerxes a asteptat 10 zile pentru ca regele Leonidas sa se predea. Batalia a durat 3 zile dupa care toti cei 300 de spartani au fost ucisi.

Dilios, un soldat spartan, narează povestea lui Leonidas, care a ajuns la tronul Spartei de mic copil. Ani mai târziu, un mesager persan ajunge la porţile Spartei cere ca intreaga lume sa se inchine regelui Xerxes. Ca răspuns la această cerere, Leonidas il loveste pe mesager trimitandu-l la moare in “Pit de Death”.

Asteptandu-se acum la un atac persan, Leonidas ii viziteaza pe efori, preoţi antici si leprosi dar de a căror binecuvântarea el are nevoie, înainte ca consiliul Spartan sa-i dea acceptul de a merge la razboi.

El propune, ca persanii care sunt numeric superios sa fie infruntati la Termopile (Hot Gates), şi pâlnie persanii într-o trecere îngustă între stânci şi mare.

Eforie consulta Pythia Oracle, care decrete care Sparta nu trebuie să meargă la război în timpul festivalului lor religioase. Ca Leonidas pleacă doi agenţi de Xerxes apar (unul dintre ei – Theron – un spartan), care mită eforie cu ţiitoare şi bani.

Planul lui Leonidas

Leonidas urmează planul său oricum, stabilind cu doar 300 de soldaţi, pe care el o numeşte garda sa personală pentru a evita care au nevoie de permisiunea consiliului. Deşi el ceea ce priveşte misiunea ca anumite sinucidere, el speră că jertfa va stimula consiliul de a se uni împotriva Persiei. Pe drumul de la Termopile, arcadieni greci şi alte alăture spartanii.

La Termopile ei construi un zid pentru a conţine apropie avans persan. În construcţii merge mai departe, Leonidas îndeplineşte Ephialtes de Trachis, un cocoşat spartan în exil ai căror părinţi au fugit Sparta să-l schimb anumite infanticid.

Dorind să răscumpere numele tatălui său, Ephialtes cere să se alăture luptei, el avertizează Leonidas de o cale de secret persanii ar putea utiliza pentru a păcăli şi le înconjoară.

Deşi Leonidas simpatizează cu Ephialtes “vointa de a lupta, el se transformă-l în jos, ca Ephialtes nu poate deţine în mod corespunzător un scut: acest lucru ar compromite spartani” formarea falanga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation