Uleiuri de masaj populare – Care este cel mai bun ulei de masaj?

tipuri de uleiuri de masaj

Uleiurile de masaj sunt acele tipuri de ulei realizate special pentru a putea fi folosite in diferite tehnici de masaj. Ele reprezinta piese destul de importante pentru masarea corpului in scopul relaxarii acestuia, iar cateodata sunt utilizate chiar si pentru a trata unele afectiuni destul de serioase.

Un ulei de masaj nu trebuie sa fie foarte dens, ci mai degraba filtrate la un nivel mediu si vascozitatea lui trebuie neaparat sa fie una scazuta, pentru a putea fi absorbit cu usurinta de piele. Atunci cand dorim sa efectuam un masaj cu ulei trebuie sa tinem neaparat cont de coeficientul de hidratare al acestuia, deoarece acesta trebuie sa fie unul destul de mare, pentru a putea tine pielea mereu moale si matasoasa.

Printre cele mai des intalnite uleiuri folosite pentru efectuarea masajelor se numara uleiul de migdale dulci, uleiul de Camelia si uleiul de caise.

Uleiul de migdale dulci este dulce si are un miros destul de placut, el fiind realizat din samburii de migdale dulci. In tehnica masajului, uleiul de migdale este unul dintre cele mai cunoscute, datorita caracteristicilor avantajoare pe care acesta le are asupra corpului uman.

uleiuri de masaj

Avantajul acestui ulei de masaj este ca aluneca destul de usor pe piele si nu este absorbit intr-un timp foarte scurt, mentinandu-si caracterul uleios pentru o perioada destul de lunga de timp. Despre uleiul de migdale dulci mai putem spune si ca este un ulei destul de usor, iar vascozitatea acestuia este una redusa.

Uleiul de Camelia este unul dintre acele uleiuri de masaj ce se folosesc cel mai des in masajul realizat cu ajutorul ventuzelor, deoarece acesta are o capacitate destul de rapida de absorbtie in piele.

Atunci cand se foloseste ulei de Camelia in masajul realizat cu ajutorul ventuzelor, acesta poate aduce numai beneficii asupra pielii, redandu-i acesteia stralucirea si sanatatea de care are nevoie. Este recomandat ulei de Camelia si atunci cand se doreste inlaturarea cearcanelor si hidratarea tenului.

Uleiul de caise poate fi inscria la categoria de uleiuri de masaj care au efecte ideale, iar acesta este extras din samburii de caise. Este recomandata folosirea lui pentru par si piele, avand puterea sa le aduca acestora stralucirea de care au nevoie in fiecare zi. Specialistii recomanda uleiul de caise, deoarece acesta are rolul unui bun hidratant, astfel putand fi folosit pe orice tip de piele.

Datorita faptului ca este un ulei hranitor, acesta poate fi utilizat pentru mentinerea stralucirii pielii. Efectul antiinflamator al uleiului de caise poate fi cel mai bun aliat atunci cand vine vorba despre combaterea eczemelor neplacute.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute uleiuri de masaj, insa ele sunt mult mai multe, iar majoritatea au efecte destul de benefice atunci cand sunt folosite in tehnica masajului.

Ulei de rodie

Uleiul de rodie reprezinta un produs pe cat de benefic pe atat de rar si de scump si se obtine din semintele acestui fruct cu coaja destul de tare si de culoare rosie. Pretul destul de ridicat al acestui ulei de masaj este dat de faptul ca pentru a obtine o cantitate de aproximativ 500ml de ulei sunt necesare pana la 200kg de fructe.

Utilizarea rodiei este recunoscuta inca din antichitate mai ales ca avem si dovada unor scrieri egiptene care specifica despre utilizarea acestui fruct pentru numeroase benefici medicinale. Chiar daca initial acest arbore a fost cultivat in tari din Asia precum India sau Pakistan acesta a ajuns si in tari din Europa mediteraneana sau America de Nord.

Uleiul de masaj din rodie este cunoscut in intreaga lume, fiind aproape la fel de popular cu cel din cocos.

Un fruct laudat atat in scrierile antice cat si in cele contemporane, rodia furnizeaza un ulei foarte bogat in acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid palmitic, polifenoli, vitamine A,C,E, potasiu dar si multe alte substante nutritive. Un alt avantaj este dat de faptul ca poate contine o cantitate de pana la 3 ori mai mare de antioxidanti decat ceaiul verde sau vinul rosu.

utilizarea uleiurilor de masaj

Aceasta compozitie este cea care recomanda utilizarea acestui ulei in numeroase produse cosmetice anti-imbatranire, in produse cosmetice pentru piele dar si in numeroase tratamente terapeutice.

Un ajtor pentru numeroase afectiuni

Toate aceste substante nutritive din compozitia fructului se regasesc si in compozitia uleiului si ii dau acestui proprietati ca si cele de:

  • anti-imbatranire care au rolul de a preveni si de a trata ridurile sau alte afectiuni ale pieli cauzate atat de factori de mediu cat si de imbatranirea prematura,
  • hidratarea pieli si proprietatea emolienta de mentinere a unui nivel optim de hidratare indiferent de conditiile de mediu,
  • regenerarea tesuturilor pieli ce poate ajuta la diminuarea suprafeti unei cicatrici sau de formare a unor cicatrici atunci cand ati suferit o rana,
  • anti-microbian si anti-inflamator datorita prezentei acidului punicic acest ulei este un foarte bun remediu pentru a preveni infectiile la nivelul tesuturilor pieli sau a unor infecti ce pot surveni dupa o ranire,
  • pe langa aceste proprietati mai avem cea de tonifiere, cea de stimulare a proliferari keratinocitelor, proprietatea de restructurare sau de echilibrare.

Dupa cum am specificat utilizarile sunt multiple iar printre cele mai renumite si mai populare utilizari ale uleiului de masaj de rodie sunt cele de parte componenta a cremelor anti imbatranire, a cremelor pentru tratarea primelor riduri, a cremelor si produselor destinate zonei din jurul ochilor, produse pentru piele sensibila dar si in creme pentru tratarea arsurilor solare sau a pieli iritate dupa epilare.

Daca vreti sa va bucurati de multiplele benefici ale uleiului natural de rodie dar si a altor produse natrurale puteti opta pentru realizarea unor amestecuri cu uleiul de coacaze, uleiul de aloe vera sau chiar si cu uleiul de galbenele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation