Istoria ochelarilor de soare

ochelari de soare

Ii poti purta pentru a-ti ascunde unele imperfectiuni (de exemplu, cearcanele), pentru a-ti feri ochii de UV, pentru a-i da un aer stylish tinutei tale etc. Insa, ochelarii, ca si accesoriu vestimentar, au o istorie indelungata. Si, daca nu concepi sa iesi din casa fara ochelarii de soare, inseamna ca imi dai dreptate cand zic ca nu se demodeaza.

Aparitia ochelariilor de soare ne intoarce in timp. Pe cand Nero, imparatul Imperiului Roman, ii privea pe gladiatori printr-o piatra pretioasa, slefuita. Aceasta era doar o incercare timida de a ajunge la ochelarii de soare de acum. De fapt, inceputul lor este marchat in China secolului al doisprazecelea. Atunci se folosea sticla fumurie de quart. Aceasta era folosita de judecatori pentru a-si feri privirea de martori. Mai apoi, in 1400, in Italia, apar ochelarii de soare similari, folositi in acelasi scop.

Mult mai tarziu, in 1750, James Ayscough fabrica ochelarii din sticla colorata. Scopul lor era sa corecteze problemele de vedere si nu sa ofere protectie impotriva razelor soarelui. Insa, promovarea ochelarilor de soare a fost facuta de actorii americani, care erau nevoiti sa-si apere ochii de lumina puternica de la filmari.

Cum se ajunge la ideea de accesoriu vestimentar? Ochelarii de soare nu mai sunt priviti doar ca pe o metoda de corectare a ochilor sau protejare a acestora impotriva ultravioletelor din 1929. Atunci Sam Foster fabrica ochelarii de soare pe banda rulanta, iar foarte multi locuitori din New Jersey ajutau la raspandirea conceptului de ochelari de soare ca si accesoriu vestimentar.

Ochelarii de soare cunosc o imbunatatire cand, in 1936, Edwin H. Land fabrica ochelarii din sticla polaroida. Si, in al Doilea Razboi Mondial, oamenii incep sa priveasca ochelarii de soare ca pe un accesoriu la moda, cool.

De atunci si pana acum ochelarii de soare s-au tot modificat, venind in intampinarea si celor mai capricioase persoane. Acum ai de unde sa alegi. Daca vrei sa fii in pas cu tendintele, ai cate un model pentru fiecare optiune. La fel, daca vrei doar sa-ti protejezi ochii, gasesti multe modele. Cu alte cuvinte, ochelarii de soare se dovedesc a fi un accesoriu vestimentar mereu in tendinte, cu o istorie indelungata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation