Stardust – Filmul cu Nota 8/10. Despre Ce Este Vorba?

Stardust

Filmul Stardust    – suntem in anul 1800 iar neidemanaticul tanar, Tristan Thorn, traverseaza granita dintre orasul sau si tinutul magic Stormhold pentru a aduce o stea cazatoare iubitei sale Victoria, o fata rasfatata care nu-i impartaseste iubirea dar care a promis ca se va marita cu el daca reuseste sa-si duca la indeplinire promisiunea fata de ea. I

n tinutul fanteziei, Tristan o intalneste pe Yvaine pe care o prinde cu o sfoara magica, si ii promite ca o va elibera dupa ce se va intalni cu Victoria. Yvaine a fost lovita de catre rubinul magic al maleficului rege din Stormhold , care a promis ca va da tronul fiului care va gasi piatra.

Intre timp, trei vrajitoare rele conduse de catre Lamia o cauta pe Yvaine pentru a-i manca inima si a deveni din nou tinere, iar cei doi fii ai regelui o cauta si acestia pe Ivaine deoarece poarte colierul cu puternicul rubin.

Filmul Stardust    a fost lansat in anul 2007 de catre Paramount Pictures, fiind regizat de catre Matthew Vaughn. Filmul este bazat pe nuvela cu acelasi nume a lui Neil Gaiman. Aici joaca actori de renume precum Charlie Cox, Ben Barnes, Michelle PFeiffer, Claire Danes, Sienna Miller, Mark Strong, Ricky Gervais, Ruper Everett, Nathaniel Parker, Robert de Niro si multi altii.

Trei vrajitoare în Stormhold afla de steaua cazuta si vor sa o gaseasca, acestea intenţionează să mănânce inima ei în scopul de a recupera tinereţea şi pentru a-si reface puterea lor magică. Una dintre vrajitoare, Lamia, pregateste o capcană pentru Yvaine, la un han magic în mediul rural.

Yvaine este obosita şi neobişnuită sa calatoreasca în timpul zilei, asa ca Tristan o leaga in lanţuri de un copac şi promite să se întoarcă cu mancare. În absenţa sa, un inorog o eliberează pe Yvaine, apoi fără să vrea o duce la hanul lui Lamia. Tristan descopera Yvaine a plecat. Stelele ii soptesc lui Tristan, il avertizeaza de pericolul care o asteapta pe Yvaine…

Nota filmului: 8/10 din 86000 de voturi si a castigat premiul Empire pentru cel mai bun film de Fantezie/SF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation