Braveheart – Un Film Clasic, Pe Care-l Recomand

Braveheart

Filmul BraveHeart   : William Wallace este un scotian rebel care conduce o revolta impotriva conducatorului englez – Edward the Longshanks, care doreste coroana Scotiei numai pentru el.

Cand a fost un mic copil, tatal si fratele lui William Wallace, impreuna cu multi altii, si-au pierdut viata incercand sa elibereze scotia de sub orice dominatie. Odata ce isi pierde inca una din persoanele la care tine, William Wallace isi incepe lunga misiune de a elibera Scotia, impreuna cu ajutorul lui Robert the Bruce.

În 1280 AD, după ce regele Scoţiei moare fără un moştenitor, King Edward “Longshanks” (Patrick McGoohan) din Anglia, ocupă o mare parte din sudul Scoţiei, declarându-se rege al acesteia.

Domnia lui opresiva duce la moartea tatălui lui William Wallace şi fratelul acestuia. Ani mai târziu, după ce Wallace a fost plecat în străinătate cu unchiul său Argyle (Brian Cox), el revine in muntoasa tara, cu intenţia de a duce o viaţă fermier şi de a evita orice probleme.

Mai târziu, (considerat a fi în oraşul scoţian de Lanark,) Wallace caută şi instanţele Murron, pe care el ştia ca un copil în sat, şi cele două se căsătorească în secret pentru a evita obiceiul de primae noctis.

După o tentative de viol soldat din engleză în Murron, Wallace o salveaza, lupta cu alţi soldaţi în timp ce ea scapă. Cu toate acestea, în timp ce el reuseste sa scape, Murron este capturat şi executat de către magistrat local.

Wallace devine pedeapsă sale pe magistratul de uciderea lui; actiunile sale inspira localnici să se răzvrătească împotriva limba engleză şi de captare a orasului.

Wallace conduce apoi o armată tot mai mare de rebeli pentru victorii succesive, anihilând în cele din urmă în limba engleză de Nord Armata şi capturarea oraşul York. Wallace este cavaler “Lord Protector din Scoţia”, de către nobilii scoţieni, care ceartă între ele pentru loialitatea sa.

El câştigă, de asemenea, respectarea de tineri Robert Bruce (Angus Macfadyen), pretendent şef pentru coroana scoţian.

Robert este dominată de către tatăl său intrigant, care doreşte să asigure tronul Scoţiei, până la fiul său de se închinau la limba engleză, în ciuda admiraţia fiul său în creştere pentru Wallace şi cauza lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation