Vrei sa pleci undeva in vacanta, dar nu sti unde? Uite o idee !

ZIMBRARIA NEAGRA , BUCSANI !

Zimbrul a disparut dupa teritoriul Roman in secolul al 19-lea, din cauza vanarii acestui animal, foarte multi voiau sa-l vaneze incat au mai ramas foarte putine specii de zimbru. La inceputul anului 2010 au mai venit inca 4 specii de zimbri.

Zimbrul este o specie de bizon cautat in Europa, animalul a fost descris prima data de catre Carl Linne in 1758, se spune ca a fost o specie pericol. Zimbrul este cea mai grea specie de pe uscat, cantarind de la 400 la 1020 kg, el este foarte masiv. Ei sunt pe cale de disparitie asa cum v-am zis mai sus.

Ei traiesc in paduri si nu prea au dusmani aproape deloc, bine ei au avut niste avertizari si conflicte cu ursii si lupii.

In Europa de vest, zimbrii au fost ucisi de catre cei care vaneaza iar foarte multi au fost lasati sa-i vaneze din motive proaste. Ultimul zimbru a fost in Moldova si a murit in 1762 iar cel din Transilvania in 1790. In estul Europei ei au fost propietarii polonilor, lituanieni si tara Ruseasca.

In 1925 au mai ramas cam 43 de zimbri in lume, iar ultimii zimbri in salbaticie au fost ucisi de catre braconieri dupa razboi.

In Romania poti vedea zimbrii in Rezervatia Neagra de la Bucsani, cea mai mare rezervatie din Romania ca numar de exemplare. Pentru ei a fost facut un tarc cu o lungime de 180 hectare iar in acest loc ei sunt in libertate, nu sunt deranjati de nimeni si sunt foarte adorabili, doar sa nu te apropii de ei pentru ca te pot lovi in orice moment.

Sper ca va veti duce si veti trai aceasta vacanta, sper ca v-am fost de folos !!!

O perspectiva a sportului in viata de zi cu zi, cum vad eu sportul.

O perspectiva a sportuli!

In viata  de zi cu zi avem nevoie de foarte mult sport pentru ca sunt din ce in ce mai multi oameni supraponderali , care nu fac nici pic de sport si stau in fata unui computer ore insiri si nu fac nimic.

Acesti oameni sunt facuti sa fie grasi pentru ca daca vor sa slabeasca , 90% dintre ei nu au tupeul/curajul de a face asta ,  pentru ca le este extreme de lene.

Oamenii carora le este  lene  sa faca sport o sa le fie foarte greu in viata , se zice ca oamenii lenesi fac cancer mai repede. Aveti grija de copii vostri si de mici trebuie bagati la un sport pentru ca ei fiind mici , corpul lor se dezvolta din ce in ce mai bine si repede , ei facand sport corpul se defineste si ei cresc in masa musculara si in tot din simplul fapt ca l-ai bagat la un sport si nu l-ai lasat sa-si petreaca timpul doar pe un computer.

Orice om are nevoie de sport , cred ca ati vazut vreodata un batran la 70-80 de ani care totusi alerga in parc s-au facea sport , acel om se poate numi un om foarte mandru de el , pentru ca acel om a facut sport toata viata lui si toata copilaria lui , d-asta face sport si la batranete pentru a nu face boli sau mai stiu eu ce.

Stiti ca 90% din oamenii batrani care fac sport sunt 100%  sanatosi. Ei sunt sanatosi din toate punctele de vedere , sunt mai sanatosi decat copii uneori , d-asta sunt ei asa mandri de ei si plin de viata cu oricine. Deci trebuie sa faceti sport cat mai mult , sa aratati bine , sa atrageti anumite persoane , etc. Ca sa fi sanatos trebuie sa faci sport si sa mananci bine , atat.

Mesajul unui profesor de excepţie: „Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută”

 

Mesajul unui profesor de excepţie: „Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută”

Un profesor de literatură engleză de la una dintre cele mai bune universități din România a hotărât ca, înainte de a ieși la pensie, să adreseze un mesaj destul de usturător studenților, încercând, pentru ultima dată, să “deschidă ochii digitali ai copiilor.”

Redăm îndemnul profesorului

“Pentru ce ați venit aici?

N-aș vrea să strig la voi, pentru că n-are sens, oricum n-o să mă înțelegeți. Nimeni nu are nevoie de voi aici, stând așa pe bănci, așteptând o minune și privind plictisiți înainte. Mergeți acasă, pentru că pierdeți timpul, vă pierdeți viața! Universitatea e un loc pentru învățat și nu aveți nici un drept să-l împuțiți cu lenevia voastră. Dacă vreți să învățați, sunteți bineveniți. Dacă nu, ieșiți afară, nimeni nu vă vrea aici.

Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nici măcar nu știu că America e continent, nu țară. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca să-și ia o diplomă. Diploma aia poți s-o folosești doar atunci când se termină o anumită hârtie în casă. Nu vă mințiți pe voi înșivă: mai mult de jumătate dintre voi vor ajunge să lucreze la o fabrică sau într-un restaurant, pentru că sunteți lenoși și aroganți!

Sunteți o generație aproape pierdută. Nu vă interesează nimic, în afară de telefoane și laptop-uri și stomacurile voastre. Aveți o minte putrezită. Poate vă credeți mai inteligenți decât alții, poate câțiva dintre voi și sunt dar restul, restul sunteți toți la fel de mediocri. Pentru asta ați și venit aici – să acumulați cunoștințe, nu să putreziți în bănci! Nu vă irosiți unica șansă de a ajunge cineva. În epoca contemporană, unde informația digitală deține puterea, iar mintea umană este folosită din ce în ce mai rar, voi puteți să luați puterea în mâinile voastre, dar fără voință și cunoștință, o veți pierde foarte rapid.

Eu nu vreau să vă țin morală pentru că știu cum e: să ți se țină morală când ești tânăr și simți că toată lumea e la picioarele tale. Am fost și eu pe acolo și mi-e familiar sentimentul dat – nu contează ce studii faci, contează să știi să te descurci. Dar nu e mereu așa și nimeni n-o să țină cont de sentimentele voastre interioare sau de cât de bine puteți juca cărți sau jocuri video atunci când o să vă angajeze. Cunoștințele vor fi pe primul loc, iar puterea fizică și înfățișarea pe-al doilea.

Părinții voștri nu vor trăi mereu, trebuie să realizați asta. Sunteți maturi și nu mai are rost să avem tabu-uri. Da, vor muri, și veți muri și voi. Dar ei, în comparație cu voi, vor lăsa ceva în urma lor, ceva cu care vor, cu care trebuie să se mândrească, și acel ceva sunteți voi. Dacă nu vreți să puneți mâna pe carte și să vă schimbați spre bine, să acumulați ceva ce, în comparație cu excesul de hormoni și prietenii de-o noapte, nu va dispărea niciodată, pentru voi, atunci faceți-o măcar pentru părinții voștri.

Faceți-o pentru acele persoane care au muncit toată viața lor pentru ca voi să aveți unde dormi, să aveți ce mânca și să-și permită acel computer în fața căruia vă pierdeți zilele și nopțile. Data viitoare când mergi la baie, privește în oglindă și întreabă-te dacă părinții tăi s-ar mândri cu așa odor. Eu nu.

Sper ca următoarea noastră întâlnire să aibă loc într-o bibliotecă, nu restaurant fast-food. Rămâneți cu bine.”

Dumneavoastră ce părere aveți ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation