Flickr’d

Nu-i de mirare ca mai multi de pe-aici ne dam pe Flickr. Pe langa contul ‘colectiv’, suntem cativa McCanneri mai trigger-happy. Mi s-a parut interesant modul in care posteaza fiecare:

Doina, Pitzi si Andreea sunt mai artisti, Anca si Vlad au un stil mai practic (desi Anca mai si picteaza), Bogdana mai face pe fotograful pe la conferinte, Alex face pe rebelul si se incapataneaza sa-si puna pozele altundeva, Fodo pune poze cu el si cu lucrarile lui, iar Diana n-a mai uploadat nimic de vreo 2 ani. Si mai sunt si eu pe-acolo, pe undeva.

Si lista va continua, pe masura ce alti fotografi amatori de-ai nostri (care se si pricep) vor descoperi notiunea de photo sharing. Nu-i asa, Eugen?

Conferinte cu Olimpici

Luni (7 mai) si Marti (8 mai) sunt conferintele din cadrul Olimpiadelor Comunicarii, care nu trebuie ratate. Va invitam si noi, marti, la una din ele (unde vom face si un mic anunt).

De ce instrumente ai nevoie pentru a supravietui in lumea creativilor?

Un job in cadrul departamentului de creatie este visul oricarui tanar pasionat de publicitate. Agentiile de advertising se plang insa ca juniorii care doresc sa se angajeze sunt motivati doar de mirajul salariilor si al faimei de care se bucura creativii premiati.

Conferinta isi propune sa ofere o imagine concreta despre organizarea unui departament de creatie, despre procesele si instrumentele folosite de creativi pentru a livra output-uri de premiu.

Meet Diana

Diana Ilut e romanca de origine, dar e de ani buni prin Franta, si studiaza Comunicare Hypermedia la IMUS (Institut de Management de l’Université de Savoie). A stat pe la noi vreo luna, in cadrul unui internship in Client Service. Si i-am pus niste intrebari. Chiar daca veti constata niste dezacorduri sau mici erori gramaticale, noi respectam faptul ca totusi vorbeste limba romana. Si oricum, noua ni s-au parut chiar amuzante.

Adica ce studiezi, de fapt?

Strategii de comunicare si mass media, logiciele de montage de grafisme.

Cum de-ai ajuns pe la noi?

Voiam sa descopar publicitatea si in tara mea de nastere , in domeniul asta cred ca trebuie o curiositate nelimitata… Si internationala! McCann exista si in Paris, dar in Bucuresti voiam sa fac practica, sa vad altceva.

Si ce faci la noi?

Observ si invat mai mult decat sa fiu responsabila de anumite proiecte, deci ajut cind pot.

Dupa mai bine de 3 saptamani prin agentie, cum te-ai integrat in peisaj? Ce ai invatat? Ce i-ai invatat tu pe colegii tai temporari?

Cred ca m-am integrat bine in peisaj, dar totusi.. Ma inebuneste orasul asta! Multa lume , multa nebunie.. M-lipseste Franta

foarte mult. Dar am avut noroc, am fost foarte bine integrata, toata lumea foarte simpatica cu mine. Am invatat multe in McCann, nu stiam nimic de departamentul Client Service , cum lucrati , ce faceti. Este foarte interesant si ma bucur, am invatat in detalie cum se pune pe picioare un concept publicitar.

Deci te indrepti spre publicitate…

Sigur ca da! Ma intereseaza foarte mult domeniul acesta de publicitate, si mai mult de cind sint in McCann.

Hobbies?

Literatura (francesa..:-) ), cultura spaniola (plec in Mexico 7 luni anul viitor in ianuarie.. tot pentru publicitate), echitatie, musica, si tot asa.

Momentan mai avem un coleg in internship, urmeaza sa-l mai intrebam si pe el cate ceva. Revenim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation