Scopuri, vise şi dorinţe

Este un fapt foarte cunoscut cel cum că este bine să îţi propui scopuri pe care să ţi le îndeplineşti. De asemenea, sunt cunoscute şi celebrele New Year’s Resolution(s) care, în marea lor majoritate, sunt uitate până la jumătatea lui februarie sau după ce trece febra de început.

Aceste lucruri, însă, se aplică şi în poker. Mă refer la scopuri, vise şi dorinţe şi nu la New Year’s Resolutions. Diferenţa constă în faptul că timpul, în poker, nu se măsoară în secunde ci în numărul de mâini jucate (dacă eşti jucător de cash) sau în turnee jucate (dacă joci SNG sau MTT). Pentru cei care îşi setează anumite scopuri, sau vor să o facă, iată câteva sfaturi din partea mea, sfaturi pe care le-am preluat, integrat şi adaptat în jocul meu şi în cariera mea:

  1. Este indicat să îţi setezi scopuri care sunt în puterea ta totală de decizie. În acest caz, este mult mai productiv să spui: “Vreau să joc 70000 de mâini în această lună” sau “Vreau să joc 25 de MTT-uri” decât “Vreau să câştig luna aceasta 150$”. Poate părea contraintuitiv, dar nu uita că nimeni nu poate controla cărţile care apar. Se poate ca să ai o perioadă extrem de proastă în care nu numai că nu te apropii de acei 150$, dar eşti şi în pierdere. Aşa, ai jucat cele 70k mâini (sau 25 de turnee) şi rezultatul e cel care este. Tu ţi-ai acordat o şansă pentru a câştiga şi ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă.
  2. Cunoaşte-te pe tine însuţi. Nu are rost să îţi propui să joci 70000 de mâini pe lună dacă joci 4-5 ore la 4 mese. 4 mese, pe un site cu un număr rezonabil de mâini pe oră, înseamnă cam 200 de mâini pe oră, ceea ce înseamnă 350 de ore pe lună (aproape 15 zile). Dacă ştii că nu poţi juca atât, nu are rost să îţi propui lucruri foarte greu de atins. Ceea ce mă duce la…
  3. … alege-ţi scopuri care sunt puţin peste ceea ce poţi face în momentul de faţă. Acestea te fac să te depăşeşti şi îţi ţin alertă dorinţa şi motivaţia de a te depăşi. Ideal, creierul tău ar trebui să îşi spună: “am putut să joc 20000 de mâini, mai pot juca încă 3000″. Dacă îţi propui un scop cu mult peste ceea ce poţi, mai mult ca sigur că nu o să îl îndeplineşti. Te poţi minţi, dar subconştientul tău mereu ştie adevărul.
  4. Alege-ţi scopul astfel încât să fie o parte dintr-un context mai larg. Să spunem că îţi propui să vizitezi 5 muzee în 6 luni. Aşa, şi? Le-ai vizitat. Ce urmează? Alt scop: vreau să merg în luna asta de 10 ori la sală (de forţă). Ce urmează? Urmează un corp mai rezistent şi mai sănătos. Şi, ce urmează? Urmează că am mai multă energie şi sunt mai împăcat cu mine însumi. Şi, ce urmează? Urmează că pot să îmi îndeplinesc visele mai cu spor. Vedeţi diferenţa? Cam la fel ar fi şi în poker. Folosiţi-vă creativitatea.

Cu puţin exerciţiu, veţi şti cum să vă setaţi scopurile potrivite şi cum să vă menţineţi pe linia cea dreaptă în a deveni jucători mai buni.

Clifford

El e Clifford, noul nostru coleg (temporar). A fost cooptat cand incercarea sa de a evada a rezultat intr-o coliziune frontala cu un geam. Binefacatoarea lui, respectiv Anamaria, a sesizat ca reactia nu e tocmai normala, si a considerat ca are nevoie de ingrijire. Dorind sa redam intreaga poveste cu cat mai multa acuratete, McCannBlog® a realizat un amplu interviu, dupa jump.

Cum i-ati gasit aceasta porecla?

Numele i se trage de la locatia in care l-am gasit si felul “imbufnat” in care sta.

Cum l-ati gasit?

Nu m-a recunoscut din prima ca binefacatoarea lui, incercand sa fuga/zboare un pic. Nu i-a prea reusit, s-a inaltat, s-a lovit de un geam si a aterizat pe un pervaz. De unde l-am cules eu si l-am adus la McCann. 

De cat timp e la McCann?

Este cu noi de marti, 11 noiembrie, respectand programul normal de lucru 09:00 – 18:00, uneroi facand chiar ore suplimentare. Ii plac atmosfera colorata, luminoasa si fetzele optimiste din jurul lui. Nu cred ca intelege cat de tare il indragim si de ce tinem mortis sa il mangaiem si pupam. 

Spune-ne putin despre aceasta maladie…

Este bolnavior inca si nu reuseste sa se hraneasca singur. Are Trichomonas, un parazit care il impiedica sa se hraneasca singur, prin blocarea partiala a esofagului. Face inca tratament + antibiotice si este tinut sub observatie. A facut progrese: de la hranirea printr-o sonda prin care ii turnam direct in stomac mancare la inghitirea boabelor mici mici de mei. Si bea singur apa J. Asta este victoria de azi.

Pana cand va avea nevoie de ingrijiri medicale?

Speram ca pana sambata-duminica sa finalizam tratamentul si parazitul sa dispara, pentru ca luni sa ii dam drumul. Asta  numai daca doctorul ne recomanda si daca se hraneste normal singur.

Ce parere are pacientul despre sistemul sanitar-veterinar?

Sistemul romanesc de sanatate cred ca i s-a parut complicat J. De dimineata l-a vazut o Doamna Doctor care ne-a spus ca este inca pui (gresit J) si ca ar trebui sa il mai crestem inca o luna de zile, timp in care ar trebuie sa facem zilnic lectii de zbor cu el J. Ne arata cum, fluturandu-l de sus in jos J. Dupa aceea, a ajuns la Facultatea de Medicina Veterinara unde i s-a pus diagnosticul si a fost indragit de studenti. Oamenii sunt insa foarte ocupati acolo si nu prea au avut timp de intrebarile multiple ale unor persoane curioase si interesate de sanatatea bietei pasari J. Adica noi: Ana Miculescu si cu mine. Medicul lui curant este insa un doctor sufletist, Dl. Doctor Peter, care are rabdarea de a-i administra prin sonda pastila zilnica si a-i face antibioticul. Ne-a invatat cum sa il hranim pana se face bine si care este regimul de papa. Ii multumim J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation