Daca nu esti sigur ce sa le spui sau ce sa faci, poti incerca una dintre aceste idei

Sa fii specific  in privinta datelor si planurilor prin intermediul mesajelor poate fi, de asemenea, foarte util. “Poti trimite un SMS sau un mail unei persoane spunandu-le ca este important pentru tine ca ei sa fie acolo cand fiul tau absolva liceul sau la nunta fiicei tale, de exemplu”, spune Auguston. Un alt mod pin care ii poti ajuta este sa le ceri acordul sa le uploadezi o aplicatie de pe Smokefree.gov direct pe telefon.

  • -Ofera-te sa fii acolo: Fie ca persoana draga care vrea sa se lase de fumat vrea sa vorbeasca de simptomele de sevraj sau pur si simplu are nevoie de cineva care sa il asculte, poti sa ii spui pur si simplu ca are parte de toata sustinerea ta. Trebuie doar sa te asiguri ca faceti ceea ce vrea el, nu ceea ce vrei tu.
  • -Faceti lucruri impreuna: daca persoana respectiva e tentata sa isi aprinda o tigara dupa o masa, de exemplu, o poti lua la o simpla plimbare in jurul blocului. Niste activitate fizica poate, de asemenea, sa reduca dorinta de a fuma.
  • -Puteti sarbatori succesul impreuna: Stabiliti un tel impreuna- de exemplu, o luna sau doua de la ultima tigara- si stabiliti ce o sa faceti impreuna pentru a sarbatori acest eveniment. Te poti gandi la ceva care sa reprezinta aceasta realizare.
  • -Sariti peste bauturi pentru ca alcoolul si tigarile merg mana in mana: Cosnumul de bauturi alcoolice poate declansa pofta de o tigara, conform unui studiu publicat in anul 2014 in jurnalul “Nicotine& Tobacco Research”. In plus, daca toti din jur beau ceva, o sa ii fie si mai greu sa se abtina.
  • -Incurajeaza persoana indragita sa arunce toate scrumierele si tigarile din casa: Prin crearea unui mediu lipsit de fum de tigara, Augustson spune ca: “ ajuti persoana respectiva sa isi schimbe comportamentul si sa ii fie mai greu sa decada.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation