Apa cu lamaie chiar este eficienta pentru a pierde in greutate ?

Timp de multi ani, celebritatile, cei care detin blogguri de sanatate si antrenorii au laudat beneficiile aduse de apa cu lamaie atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Acestia sustin ca apa cu lamaie iti stimuleaza metabolismul si declanseaza pierderea in greutate- in special atunci cand o bei in decursul diminetii.

Dar sunt aceste afirmatii adevarate  si ce poate sa faca apa cu lamaie pentru tine? Un simplu pahar cu apa si lamaie chiar poate sa faca minuni atunci cand vine vorba de pierderea in greutate sau este acesta doar un alt mod simplu de a te bucura de apa ?

Am abordat-o pe Amy Gorin in privinta acestui trend cu apa cu lamaie si am rugat-o sa fie sincera cu noi. “Apa cu lamaie pe cont propriu nu reprezinta un mod rapid de a iti stimula foarte repede metabolismul  sau care sa te ajute sa pierzi in greutate”, spune ea. “Dar face ca apa sa para mai atragatoare si unele cercetari prelimnare sugereaza faptul ca consumul de apa inaintea de a manca ar putea sa ajute la pierderea in greutate”

In studiul mentionat de Gorin, au participat 84 de adulti obezi, carora li s-a cerut fie sa bea cate doua pahare de apa simpla inainte de felurile principale de mancare in fiecare zi timp de 3 luni, fie sa isi imagineze senzatia de a fi plin. Cei care au baut apa inainte de a manca au pierdut cu aproximativ 1,2 kg mai mult decat cei care nu au facut acest lucru.

Acest lucru sugereaza faptul ca consumul de apa ( fie ea cu aroma de lamaie sau nu) inaintea unei mese ar putea sa fie un mod usor de a te simti mai plin si de a te impiedica sa mananci mai mult decat ar trebui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation