Iti trebuie mult somn de calitate

Eu cred ca acesta e unul dintre cei mai neglijati factori in mod obisnuit atunci cand vine vorba de mentinerea unei atitudini pozitive si de a nu te pierde intr-o gandire complet negativa, pentru ca, atunci cand nu ai dormit destul de bine, mintea ta e cel mai vulnerabila in fata grijilor si a pesimismului si nu poti gandi in mod clar asa cum ar trebui sa o faci. Prin urmare, ajungi sa te pierzi in sirul gandurilor care se desfasoara haotic in mintea ta, pe masura ce gandesti mult prea mult.

Prin urmare, permite-mi sa iti impartasesc cateva dintre sfaturile mele preferate care ma ajuta sa dorm mai bine:

  • Mentine o temperatura mai rece. Poate fi foarte placut atunci cand intri intr-o camera calduroasa, dar am descoperit ca dorm mai bine si mai calm, cu mai putine ganduri negative, atunci cand dorm intr-o camera racoroasa.
  • Tine aproape dopurile de urechi: daca si tu, ca si mine, esti usor de trezit de catre zgomote, atunci o simpla pereche de dopuri pentru urechi poate fi un adevarat miracol. Aceste obiecte ieftine m-au ajutat foarte mult sa dorm bine in timpul noptii, indiferent de galagia care avea loc in jurul meu.
  • Nu incerca sa te fortezi sa adormi: daca nu iti este somn, atunci nu te baga in pat si sa incerci sa te fortezi sa dormi. Acest lucru, cel putin in experienta mea, te face doar sa te intorci de pe o parte pe alta timp de aproximativ o ora. O solutie mai buna in astfel de situatii este sa te asezi undeva pentru 20 sau 30 de minute cu o carte in mana, de exemplu. Acest lucru ma ajuta sa adorm mai repede si, in cele din urma, sa am parte de mai mult somn ca inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation