Reflecteaza la ce ai de facut dupa ce ai gresit

Reflectarea asupra unei situatii este foarte important, pentru ca te poate ajuta sa identifici orice problema care sta la baza greselii. De multe ori, facem anumite greseli pentru ca ne este frica de un lucru sau pentru ca incercam sa evitam un lucru. Care este acest lucru pentru tine? Ce slabiciune ai aratat ? Te simti de parca iti scapa ceva ? In trecut, atunci cand am gresit si eu mult, mereu imi puneam aceste intrebari. Odata ce iti oferi un raspuns sincer la aceste intrebari, poti sa schimbi cursul si sa actionezi.

Schimba cursul

Dupa ce ti-ai recunoscut greseala si ti-ai asumat responsabilitatea pentru ea, dupa ce ai reflectat si ti- ai cerut scuze, este timpul sa schimbi cursul. Trebuie sa cauti sa devii mai bun pentru ca o astfel de greseala sa nu mai fie niciodata repetata. Fa niste cercetari sufletesti si determina pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a deveni mai bun. Poate ca o sa ai nevoie sa urmezi anumite cursuri, sa consulti un terapeut sau sa te alaturi unui grup de sustinere. Afla care e problema, cauta o solutie si actioneaza in acest sens.

Treci peste si iarta-te pe tine insuti

In cele din urma, vrei sa treci peste si sa te ierti pe tine insuti. Nimic nu mai poate schimba trecutul si faptul ca ramai in trecut te poate impiedica sa inaintezi. Da, tu ai facut o greseala majora, dar meriti sa treci peste si, de asemenea, sa fii fericit. Atunci cand nu pot sa trec peste un lucru, mereu ma intreb: “cu ce ma ajuta faptul ca nu trec peste acest lucru ?”. De multe ori, raspunsul la aceasta intrebare este reprezentat de mai multe resentimente, de faptul ca iti plangi de mila si de o stima scauzta de sine. Sunt aceste lucruri niste beneficii pe care chiar ti le doresti in viata ta? Faptul ca treci peste o anumita greseala nu inseamna ca esti de acord cu acea greseala, inseamna doar ca te vindeci.

Daca ai dat-o in bara urat de tot, foloseste aceste 5 strategii pentru a trece peste acest eveniment. Nimic nu iti poate sterge greseala, dar totul o sa se vindece mai repede daca iti recunosti greseala, iti ceri scuze, reflectezi, schimbi cursul actiunilor tale si depasesti momentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation