Doua probleme comune legate de folosirea prezervativelor

Desi traim in secolul vitezei, secol in care nu doar tehnologia evolueaza rapid, ci si informatia circula foarte repede, sunt totusi cateva persoane (de fapt, am putea spune destul de multe), care inca mai cred in anumite mituri vehiculate pe Internet sau poate chiar prin viu grai. Iar printre aceste persoane se numara si cele care au impresia ca folosirea prezervativului este o optiune si ca pot aparea tot felul de probleme atunci cand acesta este utilizat.

Dar haideti sa vedem de unde vin aceste mituri si de ce nu este bine sa plecam urechea la tot ce auzim.

1. Prezervativele se pot rupe usor

Intr-adevar, sunt si situatii in care acestea se rupa. Si sa vedem de ce:

  • Sunt foarte vechi si probabil ca se apropie de termenul de pierdere a valabilitatii
  • Vin cu un oarecare defect din fabrica (desi acest lucru se intampla foarte, foarte rar). Poate doar in cazul acelor modele care nu apartin unui brand consacrat…
  • Nu au fost aplicate corect. De exemplu, poate unul dintre parteneri a tras prea tare de prezervativul respectiv.
  • Prezervativul nu a fost tinut in conditii bune. De exmeplu, nu este deloc recomandat sa ne pastram prezervativele in buzunarul de la spate al pantalonilor, deoarece exista riscul sa ne asezam pe ele. Nu este recomandam nici sa le tinem in portofel, deoarece prin frecare se pot deteriora.
  • Prezervativul poate fi intepat cu unghia. Mare atentie la unghiile cu format lung si ascutit.
  • Ambalajul nu a fost deschis corespunzator. Desi poate parea sexi, nu deschide niciodata ambalajul prezervativelor cu dintii. Acesta se poate rupe.

In rest, nu exista niciun motiv logic si viabil pentru ca prezervativele sa se rupa. Cu atat mai putin cu cat ele sunt testate in prealabil, fiind trecute printr-un test destul de riguros in ceea ce priveste calitatea…

2. Prezervativele diminueaza senzatia de placere.

Sa vedem care sunt motivele pentru care cineva ar putea spune ca prezervativul diminueaza intensitatea sexului.

  • Alergie la materialul din care sunt confectionate prezervativele, respectiv latexul. Si atunci, da, este firesc sa nu te poti bucura de nicio senzatie de placere in timpul actului sexual. Insa, chiar si asa, exista solutii. Poti alege varianta unor altor tipuri de prezervative, realizate din intestine de animale. Sau poate fi o decizie inteleapta sa o rogi pe ea sa foloseasca prezervative feminine.
  • Incordare. Se poate intampla ca in cazul primelor experiente sexuale, din cauza emotiilor si a dorintei ca totul sa decurga perfect, ambii parteneri sa fie foarte incordati, iar miscarile sa se dovedeasca destul de dureroasa. Insa, chiar si asa, nu prezervativul este cel de blamat pentru ceea ce se intampla.
  • Prezervativ nepotrivit. Unele prezervative au o grosime mai mare, oferind o senzatie de extraprotectie. Altele sunt mai subtiri. Important este sa fie aleasa varianta potrivita.

In rest, lipsa placerii nu este altceva decat o scuza folosita de barbati pentru a folosi alte metode de protectie… sau deloc. In orice caz, prezervativul este singurul care protejeaza atat impotriva sarcinilor nedorite cat si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation