Am vazut azi la tv, o stire care m-a cam bulversat putin. Sau mai exact, m-a facut sa imi pun niste intrebari cel putin ciudate.
O tipa a nascut un copil cu pretul vietii ei, asa zicea stirea. Femeia aflase ca are cancer in faza terminala, in momentul in care era in luna a doua de sarcina. Doctorii i-au recomandat sa faca avort, dar ea a refuzat si a murit la cateva minute dupa ce a nascut, apucand sa isi stranga copilul in brate doar odata.
Tatal, indurerat, afirma ca-i va spune celui mic, ramas in grija sa, ca mama l-a adus pe lume prin sacrificiul suprem al renuntarii la propria viata.
Acum va intreb, oare este etic, este moral,firesc si normal sa faci un copil stiind ca-l lasi orfan de mama din prima clipa? De ce il mai faci? Nu stiu, nu te gandesti ca-i va fi foarte greu fara tine, nu te gandesti ca pleaca in viata din start cu un mic handicap, acela al lipsei afectiunii materne? Mie mi se pare putin cam prostesc si cam egoist, o forma mai altfel de egoism. Ca o fi vrut sa simta starea de gravidenie, ca si ca si ca…. nu stiu, dar din punctul meu de vedere pare lipsit de orice urma de umanitate.
Elance si o reteta pe zi
De azi inainte introduc in blog doua noi rubrici, ca sa zic asa. Una se numeste Elance si m-am inspirat de Dojo in privinta asta, insa eu am sa expun intamplarile mele cu clientii, com am rezolvat diverse probleme intampinate, cum am negociat si asa mai departe. Va fi un fel de jurnal de freelancer. Pentru sfaturi profi de-a dreptul, v-o recomand tot pe Dojo.
A doua pagina se numeste O reteta pe zi si imi propun sa va aduc cate o reteta mai neobisnuita in fiecare zi. Tot acolo veti gasi diverse preparate pe care le fac in casa, cum ar fi taitei, foile de lasagna, sosuri de rosii cu busuioc si alte balarii smechere, pe care eu le prefer sosurilor gata facute din magazine.
Pentru ca traim vremuri agitate si stiu ca nu prea aveti timp, o sa va propun retete nu extrem de dificile , dar pentru ca nu ma pot abtine , o sa va aduc si slow-cooking in atentie si anume, retete care presupun o gatire extrem de lenta, retete pe care le-am invatat in Asia si a caror savoare si gust nu se compara cu nimic altceva. Multe dintre ele le-am transpus in retele romanesti,care astfel, devin mai gustoase.
Sper sa va placa.