Fără categorie · lifestyle

”Be – was / were – been”

Toate inceputurile sunt grele, insa amintirile mele despre startul studiului limbii engleze este dezastruos! Am inceput sa invat limba engleza inca din gradinita.Stiti si voi, nu? Yellow, black, red….one, two, three…mother, father, grandmother, etc. Cuvinte de baza. Nu neg, mi-a placut, insa limba engleza mi-a placut pana in clasa a V-a maxim. Nu stiu din ce motiv dar nu eram atrasa de aceasta limba absolut deloc. Mi se parea mai interesanta pana si limba maghiara :)). O fi si din cauza ca e materie obligatorie, insa n-ai ce sa faci, te supui.

Ei bine amintirile mele legate de engleza o includ si pe profesoara mea de engleză (bine-cunoscuta ”teacher”), care a fost călăul orelor mele de engleza. De fiecare data cand incepea ora imi venea sa plec. Nu de alta dar vorbea numai in engleza toata ora, ori eu nu intelegeam niciodata nimic. In plus avea acel accent usor britanic, ceea ce o facea si mai greu de inteles. In fine, cu timpul m-am obisnuit cu ea, insa tipa asta avea un fix mare: din clasa a V-a si pana in clasa a VIII-a, la fiecare ora noi faceam verbele regulate. Le stiti?? Alea cu be – was / were – been, buy – bought – bought, wake – woke- woken, etc. Si erau o gramadaaaa! Si te punea frate sa le inveti pana iti ieseau pe urechi. De cele mai multe ori faceam ore intregi doar aceste verbe si nici macar nu le puneam in propozitii, doar le ”recitam”! Erau absolut innebunitoare! Te duceau la balamuc. Oricum ideea e ca am ramas in cap dupa patru ani cu verbele astea, insa engleza mea era destul de subreda totusi.

Peste ani de zile am realizat ca este extrem de important sa vorbesc fluent limba engleza, motiv pentru care am inceput sa fac cercetari si sa ma documentez despre cum as putea sa imi imbunatatesc cunostintele mele, astfel incat sa pot purta o discutie fluenta cu cineva.englishforall-299x300

Solutia a venit super repede.Am gasit nenumarate cursuri de engleză online care imi facilitau accesul la un studiu rapid si confortabil. Dintre toate platformele astea de invatare online cea care mi-a atras cel mai mult atentia a fost English for all (Engleza pentru toti) si asta din simplu motiv ca imi pareau mai profi. Majoritatea platformelor de invatare online se ocupa de studiul mai multor limbi straine, insa acestia sunt axati exclusiv pe engleza. Asta mi-a sugerat ca ei sunt oamenii care ma vor ajuta sa invat engleza de acasă fara sa imi fac griji ca la sfarsitul cursurilor nu voi fi atins obiectivele mele.

Treaba asta cu invatatul online este o chestie foarte faina, care te ajuta sa te autodepasesti din confortul casei tale. Aici nu mai exista scuza ca nu am timp sa ajung la cursuri sau ca intarzii. Iti stabilesti bine bine de tot prioritatile si te apuci constiincios de treaba. Totusi ceea ce e bine de stiut este faptul ca trebuie sa fi extrem de sigur pe tine ca vrei cu adevarat sa faci aceste cursuri online si spun asta din simplul motiv ca trebuie sa stii ca vei avea de studiat anumite lucruri si ca nu va fi nimeni care sa traga de tine sa inveti. Esti pe cont propriu, dar la sfarsit daca vei reusi ceea ce ti-ai propus, satisfactia ca ai invatat engleza fără profesor va fi de cel putin zece ori mai mare.

Tu ai fi in stare sa duci la bun sfarsit aceasta provocare?? Pe mine personal m-a ajutat!

Acest articol a fost scris in cadrul competitiei Spring SuperBlog 2017.

 

Comentarii