Fără categorie

Real coffee makes the difference!

Nu! Nu sunt o bautoare inraita de cafea si nici addicted to coffee, insa din putina mea experienta pot sa spun ca intradevar o cafea buna face diferenta! Chiar daca nu prea beau cafea in general, atunci cand beau am asteptarea sa fie o cafea de calitate, nici prea tare, nici arsa si nici cu un gust prea amar!

Totusi uneori nu putem sa savuram o cafea pe placul nostru din diverse motive: lipsa de timp ar fi cel mai intalnit motiv dintre toate. De pilda, acum doi ani lucram la un birou.Evident program incarcat, trezirea de la 7 astfel incat la ora 8 sa fi la birou, iar daca esti un berbec veritabil ca si mine probabil ti-ai dat seama ca trezitul nu este tocmai punctul meu forte. Recunosc insa ca nu simt mereu nevoia sa beau o cafea dimineata, dar uneori prinde bine.

Revenind…acum doi ani lucram la un birou cu program destul de ”dubios”.Trezit dimineata, ajuns acasa seara tarziu, stres etc.Tot tacamul unui job la birou. Partea cea mai proasta era ca desi simteam uneori nevoia de o cafea dimineata, nu aveam de unde sa iau, pentru ca in birou nu exista nimic pentru a-ti face macar o cafeluta amarata. Zadarnic ceri sefului ceva ca tot degeaba, nu?

Intamplarea face ca intr-una din zile, seful sa fi avut niste ”invitati” mai speciali la birou, ceea ce presupunea si servirea mai atenta a lor. Evident ca nu poti sa te prezinti in fata unor oameni de la care vrei sa obtii ceva, asa…cu mana goala. Unde mai pui ca oamenii aveau de stat cateva ore pe la noi? Bineinteles ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa dam fuga la magazin, sa cumparam niste apa plata, niste suc si cateva chestii de rontait, cat sa le acoperi oamenilor gura.

Ora 10…Invitatii si-au facut aparitia. Dupa prezentarile si salutarile de rigoare, respectuos am intrebat daca doresc sa ii servesc cu ceva. Fiind acea ora matinala totusi, raspunsul a venit sec: ”-Sigur ca da! O cafea, va rog!”…Puff! Raspunsul a picat ca o bomba..De unde cafea? Noi luasem doar apa si suc, nicidecum cafea ca nu avusesem de unde…Plus ca era incomod sa aduci o cafea care sa se raceasca si apoi sa o servesti cuiva…

M-am uitat panicata catre seful meu care era prins intr-o situatie oarecum jenanta de altfel…Cum sa ii spui omului ca tu nu ai o cafea in ditamai biroul? Cum??! Salvarea a venit totusi de la seful meu, care avand casa in incinta curtii in care era biroul, a fugit repede acasa si a facut doua cafele…Le-a adus in birou si le-am servit…M-am simtit usurata, insa am ramas cu un gust amar in momentul in care am vazut ca dupa plecarea lor mai bine de jumatate de ceasca de cafea a ramas plina..Nici nu e de mirare…O cafea preparata in casa nu se compara cu o cafea preparata la un aparat profesional…

Kafune-mic-128x300Dupa plecarea lor a sesizat si seful meu ca cestile de cafea au ramas aproape pline si s-a simit si el cu musca pe caciula…Totusi se pare ca acest ”mic” incident l-a ajutat sa ia o decizie mai mult decat inteligenta: sa apeleze la un furnizor de cafea care sa asigure biroul cu o cafea proaspata in fiecare zi. M-am pus pe cercetari si am descoperit ca La Fântâna furnizeaza apă și cafea de calitate si i-am sugerat sefului sa arunce o privire peste serviciile lor. Sincera sa fiu eu nu mai auzisem de cafeaua Kafune promovata de aceasta companie, insa seful meu mai gustase anterior aceasta cafea care i-a placut in mod deosebit.

Oferta a venit cu mai multe tentatii, astfel ca nu am luat doar cafea la birou, ci si apa, pentru ca i-am explicat sefului meu ca apa cumparata de la magazin nici nu se compara cu o apa proaspata. A optat si pentru un purificator de apa, dar si pentru un watercooler pentru a avea mereu apa la birou la cele mai inalte standarde. Treaba asta cu watercooler-ul mi se pare geniala! Ai apa rece vara pentru a te racori si apa calda iarna pentru un ceiut cald. Si totodata seful a ales sa aduca periodic si apa imbuteliata la cutie pentru a facilita servirea in timpul sedintelor.sticle-pet-pe-fond-alb-impreuna-300x225

Dupa instalarea produselor La Fântâna in biroul nostru, seful meu si-a dat seama cat de mult conteaza sa ai in birou apa si cafea pentru angajati si invitati si bineinteles ca a realizat faptul ca produsele La Fântâna ar fi putut face diferenta pentru prima impresie fata de clientii care plecasera de la noi cu un gust cel putin amar privind ospitalitatea…

Ca un sfat pentru micii antreprenori: optati pentru o servire de calitate pentru ca afacerea voastra a fie in siguranta, caci uneori micile detalii fac diferenta!

160825_LFA_a&c_roll-up_85x200cm_150dpi_outline

Acest articol a fost scris in cadrul competitiei Spring SuperBlog 2017 si a fost inspirat din intamplari reale.